Sanataidehanke Neljän koon tarinatalkoot alkaa ma 24.9. klo 18.30 kirjastossa

Syksyllä 2018 starttaa Karstulan, Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven yhteinen Neljän koon tarinatalkoot-projekti. Neljän koon tarinatalkoissa kirjoittajaryhmien tavoitteena on rohkaista kirjoittamaan omia ja paikallisia tarinoita, ja elvyttää tapahtumien kautta tarinankerronnan perinteitä. Se tukee laajemminkin kirjoittamista, ja kesällä 2019 onkin tulossa myös mm. kaksi 11-16-vuotiaille tarkoitettua luovan kirjoittamisen leiriä. Kirjoittajaryhmät ovat kaikenikäisille, ja niitä tulee Kannonkoskelle, Kyyjärvelle ja Kivijärvelle yksi kuhunkin ja Karstulaan kolme. Ryhmät kokoontuvat 2-3 viikon välein.

Vetäjänä toimii FT, kirjoittajaohjaaja Irma Hirsjärvi, kirjoittamisen sekatyöläinen ja tuttu Jyväskylän yliopiston kirjoittajaohjelman opiskelijoille ja Jyväskylän avoimen yliopiston ikääntyneiden kirjoittajille, ja muun muassa yksi Kummallisen kirjoittajat – opas fiktiivisen maailman luomiseen –kirjoittajaoppaan tekijöistä (Saara Henrikson, Irma Hirsjärvi, Anne Leinonen, 2014).

Mitä teemme? Kirjoitamme tekstejä asioista, ihmisistä, muistoista, tapahtumista, unelmista, ounasteluista, mistä vain. Syksyn 2019 aikana kokoamme yhdessä teksteistä antologian. Vuoden aikana luemme tekstejämme erilaisissa tilaisuuksissa turuilla ja toreilla, ja tapaamme kolme eri kirjailijaa jokaisen kunnan kirjastossa. Jokaisen tapaamiskerran alussa käydään läpi lyhyt johdatus kirjoittamisen keinoihin. Tavoitteena on löytää jokaiselle kirjoittajalle oma työkalupakki. Tutustumme myös raapaleisiin. Mikä se on? Tule mukaan ja opi.

Ensimmäinen tapaaminen Kivijärvellä on maanantaina 24.9. klo 18.30 Kivijärven kirjastossa. Rohkeasti mukaan!

 

Log in