Saarikan koronainfo, viikko 1

Viikon 1 (3.1-9.1) aikana Saarikan alueella on todettu viimeisimmän tiedon mukaan  35 uutta koronatapausta.  Tartuntoja on erityisesti Saarijärvellä ja Kivijärvellä.

Saarijärvellä Tarvaalassa Pilke-päiväkodissa ja Kivijärvellä päiväkoti Nuppukummussa on mahdollisesti voinut altistua koronalle viikon 1 lopulla.  THL:n ohjeiden ja keskussairaalan infektiolääkärin mukaan mahdollisia altistuneita mutta oireettomia lapsia ei tule testata eikä laittaa karanteeniin.

Karstulan hammashoitolassa on voinut altistua koronalle 3.-4.1.  Myöskään tässä tapauksessa mahdollisesti altistuneita mutta oireettomia ei testata.

Julkisuudessa on käyty keskustelua kouluikäisten lasten ja nuorten koronatestauksista kotioloissa pikatesteillä... Virallista ohjeistusta tästä ei ole tullut.  Saarikan vastaanottopisteissäkään ei ole tällaisia pikatestejä ollut käytössä, mutta tarvetta niihin kyllä meilläkin olisi.  (Asiaa selvitellään.) Keski-Suomen koronanyrkki kokoontuu tänään (maanantaina), ohjeet varmaan päivittyvät taas…

Saarikka, vs. ylilääkäri (ma 10.1.2022)

-------------------

Saarikan alueella on lähipäivinä useita tartuntaketjuja, joita selvitellään parhaillaan. Kehotamme kaikki, joilla on lieviäkin flunssan oireita jäämään kotiin sairastamaan. Koronatestauksen suhteen suositellaan tekemään herkästi kotitesti, joita on saatavilla apteekeissa ja alueemme elintarvikekaupoissa. Vakavaoireiset ja positiivisen tuloksen koronatestissä saaneet testataan terveysaseman toimesta tuloksen vahvistamiseksi.

Kivijärvellä Päiväkoti Nuppukummussa ja Saarijärvellä Tarvaalassa Pilkepäiväkodissa on voinut mahdollisesti altistua koronalle viikon 1. lopulla.” Päiväkotialtistuksissa kannattaa varmaan käyttää sisäistä tiedotusta perheille.

  • 5-12- vuotiaiden rokotuksiin liittyen tässä vaiheessa niin, että ne alkavat mahdollisimman pian kouluterveydenhuollon ja neuvolan toimesta. Kouluterveydenhuolto ottaa yhteyttä perheisiin Wilman kautta ja neuvolat tiedottavat alle kouluikäisille. Asia etenee, kun koulut alkavat.
  • Alueemme 3. rokotukset etenevät nyt ihan kohtuullisella vauhdilla ja olemme rokotuskattavuudessa maakunnan keskitasolla. Olemme saaneet rekrytoitua jonkin verran työvoimaa rokotuksiin ja testaamiseen. Lisäämme päivittäin aikoja sitä mukaa, kun resurssia saadaan.
  • Vakinaista henkilökuntaa käytetään myöskin näissä tehtävissä, mutta heidän harteillaan on myös muut välttämättömät tehtävät sekä koronajäljitys.

Saarikka, palvelujohtaja (su 9.1.2022)