Kunnanjohtaja

Kunta jatkoi keskustaan sijoittuvan taajamakorttelinsa kehittämistä. Koulun ja kunnanviraston väliin sijoittuvalle aukiolle rakennettiin Maaseudun kehittämisyhdistys Viisarin ry:n välittämällä EU-rahoituksen tuella nuorisoneuvoston aloitteesta Kirsikkapuisto Meidän Tupineen, kirsikkapuineen ja pumptrack-polkupyöräratoineen puiston toimiessa kaiken kansan kohtaamispaikkana.

Luontevana jatkona Kivijärvi on profiloitumassa kulttuurin kehityskeskukseksi järjestettyään kesällä Moottorisaha Soikoon- festivaalin, jossa 14 moottorisahaveistäjää taiteellisena johtajanaan kivijärvinen moottorisahauksen SM-voittaja Tarmo Kovanen veistivät Kirsikkapuistoon kulttuuritoteemit, jotka ilmentävät vuosisataista selviytymistä näillä selkosilla. Puisto tarjoaa luovien alojen toimijoille erinomaisen alustan, jossa voi esitellä ulkoilmanäyttelynä paikkakunnan kulttuurituotoksia aina peruskoulumme kuvaamataidon ja teknisen työn tunneilta lähtien.

Yhtä lailla uutena avauksena kehitämme matkailuelinkeinoamme yhdessä Kehittämisyhtiö Witaksen ja arkkitehtitoimisto Studio Puiston kanssa käynnistettyämme Peltokankaalle matkailukeskuksen yhteyteen Niliaitta-projektin, joka tuottaa ainutlaatuista rakennuskantaa ilmentäen paikkakunnan vuosisataista historiaa. Kyseessä on innovatiivisen insinööriosaamisen taidonnäyte, jossa kokonainen rakennus perustetaan metallisen tolpan varaan sisältäen modernin rakennustekniikan. Alueelle rakentuu mielenkiintoinen yhdistelmä paikallista ja pohjoisten alueiden arkkitehtuuria. Kyse on elämysmatkailusta.

Kunta myi omistamansa Heitjärvellä sijaitsevat Sompalan rivitalot, jossa uusi yrittäjä on ryhtynyt käyttämään kiinteistöä palvelukonseptinsa mukaisesti. Kunta tulee myymään viereisen Putkinotkona tunnetun rantakiinteistön, joka sijaitsee kuvankauniin ja kirkasvetisen Heitjärven rannalla. Kokonaisuuteen liittyy myös muuta rantaan rajoittuvaa maa-aluetta, joka myös tulee tarjolle, kunhan käynnissä oleva ranta-alueidemme kaavantarkistukset on saatu suoritettua. Kyse on merkittävästä kiinteistömassasta Sinisen tien läheisyydessä tarjoten mahdollisuuksia hyödyntää liikennevirtoja.

Kivijärvellä toimii uusi rakennusliike, joka täydentää hyvin paikkakunnan yrityspalvelutarjontaa. Niliaitta-rakennuksessa tuodaankin esille paikkakunnan yritysten näkemystä viihtyisästä asumismiljööstä. Kivijärvellä on yllättävän monipuolinen tarjonta tämän tyyppisten projektien toteuttamiseen aina sisustuksesta ja metallitöistä lähtien. Yrittäjyys on taloudellista luovuutta, joka uskoo mahdollisuuksiinsa luottaen yrittäjänsä hartioihin asiakaspalvelun hengessä.

Elämme tätä kirjoitettaessa syvintä koronavirus COVID-19 aiheuttaman pandemian aikaa. Yhteiskunnan palvelusektorin toiminnot ovat monin osin ajettu alas ja tietotekniset yhteydet ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. Moni meistä tekee etätyötä omilta kotipäätteiltään niin palkkatyössään kuin koulutyössäkin turvaten kansanterveyttä ja estäen turhia kuolemia. Sitä taustaa vasten laajakaistan toteuttamiseen liittyvät haasteemme asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin suoritetuttujen laajakaistainvestointien turvatessa nyt kivijärvisten henkeä ja terveyttä.

Kivijärvellä kyetään jatkossakin tekemään paikkakunnan elinvoimaa ylläpitäviä päätöksiä.

Kunnanjohtaja Pekka Helppikangas