Toimijoita

Näytelmätoimintaa Heitjärvellä

Kivijärven näytelmätoiminta on kasautunut Heitjärven kyläyhdistyksen harteille. Yhdistys tuottaa kesäteatteria, jos aikaa, tarmoa ja näyttelijöitä riittää. Paikkana Heitjärvellä sijaitseva Putkinotkon järvelle päin laskeva pihan rinne on ollut oivallinen paikka esityksille, vaikka katettua katsomoa ei olekaan. Yleensä jokaiselle näyttelijälle on löytynyt sopiva rooli - vai rooliin sopiva näyttelijä? Mukana on harrastelijoita myös muilta Kivijärven kyliltä.

Sketsejä ja pienoisnäytelmiä kylällä on tuotettu aiemminkin, mutta varsinainen näytelmätoiminta laajemmassa mittakaavassa alkoi vuonna 2002 Konsultti-näytelmällä. Ohjelmistossa on ollut myös mm. Naisten kylä eli konsultti Jäynämaan myöhemmät vaiheet, Vain muutaman huijarin tähden, Amali ja aikamiespojat, Yksinäisten sydänten kerho, Kulkukauppiaita ja kuohareita, Mooses ja mahvian miehet ja Pontikkabisnes.

Kivijärven kesäteatteri

Ammattimaisia teatteriesityksiä on saatu puolestaan nähdä Hannunkiven lomakylässä jo useana kesänä. Esitykset on tarkoitettu kaikille, niin Hannunkiven loma-asukkaille kuin kuntalaisillekin. Mikäli esityksiä on, teatteri mainostaa facebook-sivuilla Kivijärvi-ryhmässä.

Kuvataidetoiminta

Kuvataidetta on voinut harrastaa Kivijärven kansalaisopiston kuvataidepiirissä. Seuraa kansalaisopiston ohjelmatarjontaa.

Valokuvaaminen

Kivijärven valokuvaseura ETSIN perustettiin 7.3.2004 ja se toimi viitisen vuotta varsin aktiivisesti. Vielä 2012-2015 yhdistys rahoitti kunnan valokuvasuunnistuksen palkintoja. Yhdistys lakkautettiin kesällä 2023. 

Kivijärvellä on nykyään paljon valokuvauksen harrastajia. Laadukkaiden 'digijärkkärien' ja 'kamerakännyköiden' hintataso on laskenut, joten kuvausvälineet ovat hyvin saatavilla.  Sekä uusia valokuvia että vanhoja arkistojen helmiä julkaistaan mm. fscebookin Kivijärvi-ryhmässä, jossa on noin 3 000 mukanaolijaa. Fb-sivut eivät ole kunnan ylläpitämät.

Vuoden nuoria

Nuorissa on tulevaisuus, näin ajattelemme Kivijärvelläkin. Juhlatoimikunta on valinnut vuodesta 2004 lähtien Vuoden Nuoren ja näin antanut tunnustusta aktiiviselle ja esimerkilliselle nuorelle. Vuodesta 2010 lähtien valinnan on tehnyt kunnan sivistyslautakunta. Vuoden Nuorta ei valittu koronavuosina 2020-2021.

Kivekäs-merkkihenkilöitä

Kivijärven Kivekäs –merkkihenkilö on valittu vuodesta 1993 lähtien. Kunnanhallitus on hyväksynyt 9.6.1993 § 197 valintaperusteet, joiden mukaan Kivijärven Kivekäs voi olla mies tai nainen, syntyperäinen tai kivijärveläistynyt. Valinta voi kohdistua myös järjestön tai yhdistyksen edustajaan. Valituksi voi tulla henkilö, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut tietyn asian tai sektorin myönteiseen kehitykseen ja edistänyt Kivijärven tunnetuksi tekemistä myös pitäjän rajojen ulkopuolella. Kivijärven Kivekkääksi valitun odotetaan toimivan myönteisesti kivijärveläisyyden puolesta vastaisuudessakin.

Kivekäs saa omakseen kunniakirjan ja puunuijan. Kiertopalkinnoksi hän saa tuohihatun ja Antti Kivekäs I-II -kirjat. Aiemmin Kivekäs valittiin Kivijärvi-viikon yhteydessä, nykyään yleensä loppukesällä/syksyllä pidettävässä kotiseutujuhlassa. Valinnan suoritti aiemmin juhlatoimikunta, nykyään kotiseutuyhdistyksen johtokunta kunnan, seurakunnan ja yrittäjien edustajilla täydennettynä.

Kiristyvien henkilötieto- ja julkisuussäädösten vuoksi kotisivuilla ei ole enää listaa valituista henkilöistä.