Näkötornit

Vietsaaren näkötorni

Kivijärven järvimaisemia voi ihailla perinnepiirin pystyttämästä kuusimetrisestä näkötornista, joka sijaitsee Vietsaaressa. Tornin huipulla tähyilee Kivijärven vaakunakukko.

Vietsaarentiellä (Kivijärveltä Kinnulaan päin pari kilometriä) sijaitsevalta parkkipaikalta on 913 metriä pitkä raivattu polku perille. Alue on osa UPM Kymmenen omistamaa Kaarre 67:70 tilaa. UPM on myöntänyt näköalapaikan ja parkkipaikan rakennusoikeudet sekä kulkuoikeuden kunnalle ja tämä puolestaan perinnepiirille. Ethän jätä roskia alueelle!

Näkötorni valmistui kunnan 130-vuotisjuhlavuonna 1998. Tornin julkistaminen ja avaaminen yleiseen käyttöön tapahtui syksyllä 1998.

Perkausvuoren näkötorni

Kivijärven Saunakylän kyläyhdistys ry sai Leader+ -rahoitusta kylällä olevien luontokohteiden varustamiseksi ulkoilu- ja virkistäytymispaikoiksi. Tyrävuoren juureen, Pien Perkausjärven rantaan rakennettiin lintu- ja näköalatorni. Läheiseltä metsäautotieltä tehtiin tornille n. 300 metrin pituinen polku. Perkausvuori-niminen paikka on ollut kyläläisten kohtauspaikka, jossa sijaitsee myös ”kirkkokivi”. Opasteet Kivijärventieltä. Näköalatornin avajaisia vietettiin 27.5.2006.

Lisätietoa retkipaikka-sivulla

vietsaari_1.jpg